Atletiekvereniging de Liemers | Atleten atletiekvereniging de Liemers succesvol op Nederlands kampioenschap

Atleten atletiekvereniging de Liemers succesvol op Nederlands kampioenschap

Post Featured Image

Atleten atletiekvereniging de Liemers succesvol op Nederlands kampioenschap

Tijdens de Nederlandse kampioenschappen atletiek, die afgelopen weekend in Utrecht werden gehouden, wisten diverse atleten van atletiekvereniging de Liemers hun intensieve training te bekronen met eervolle plaatsen en persoonlijke records, met als absolute hoogtepunt de 1e plaats van Frank Futselaar op de tien kilometer. 

Kampioen 

Aangemoedigd door vrienden en familie, liep Frank Futselaar, atleet van atletiekvereniging de Liemers, trainende bij het wedstrijdteam Running Team Liemers van trainer Titus Fierkens, een sterke wedstrijd tijdens de Nationale atletiekkampioenschappen in Utrecht. Stiekem had hij de hoop om zijn persoonlijke record van 30 minuten en 17,82 seconden te kunnen verbeteren. Dat laatste mislukte, maar het behalen van de nationale titel in een sterk deelnemersveld was hem meer waard dan een persoonlijk record. 

Nationale top 

Zowel Titus Fierkens, als atletiekvereniging de Liemers zijn bijzonder trots op de prestatie van Futselaar, maar er zijn meer Liemerse atleten die tegen de nationale top aanschuren. 

Daan Reintjes en Bregje Sloot liepen beiden een persoonlijk record, respectievelijk op de 1500 en 800 meter. Saskia Wijnans imponeerde op de vijf kilometer door met een tijd van 17 minuten en 27, 29 seconden de finale te halen. 

Trainingen 

‘Het is fijn om te werken met atleten die naast hun talent ook het vermogen en de discipline hebben om hard te willen werken om succesvol te kunnen zijn. Atletiek, de moeder van alle sporten, is geen sport waarbij je snel tot succes komt. Er gaat een langdurige en gedegen training aan vooraf voordat je tegen de nationale top aanschuurt. Als je dat genoegen eenmaal hebt mogen smaken, dan zul je nog steeds hard moeten trainen om op dat niveau te blijven of de volgende stap kunt maken. Behalve trainingen en een goede begeleiding is het ook belangrijk dat je samen met de individuele atleet een gerichte planning maakt. Aan de successen van dit weekend en die van de voorgaande jaren, kunnen wij zien dat wij met onze aanpak op de goede weg zijn. Inmiddels heeft Running Team Liemers een grote groep van jonge talenten die elkaar versterken en die regionaal en nationaal succesvol zijn’, aldus Titus Fierkens, trainer van atletiekvereniging de Liemers.