Atletiekvereniging de Liemers | De Nationale Diabetes Challenge van start in Zevenaar en Giesbeek

De Nationale Diabetes Challenge van start in Zevenaar en Giesbeek

Post Featured Image

De Nationale Diabetes Challenge van start in Zevenaar en Giesbeek

“Sportief met Diabetes; doe mee en verbeter in 20 weken tijd 

je kwaliteit van leven door middel van sport en bewegen” 

In april starten op twee locaties in Zevenaar en op één locatie in Giesbeek wandelgroepen die mee doen aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC) 2018. Geïnteresseerden worden uitgenodigd om vanaf april wekelijks met de zorgverlener te gaan wandelen op weg naar een betere gezondheid. De wandelingen zijn bedoeld voor mensen met diabetes, maar bewegen is voor iedereen goed, dus ook mensen zonder diabetes mogen mee lopen. Er wordt rekening gehouden met ieders niveau. In september wandelen alle deelnemers uit Nederland de finaledag op het Diabetes Challenge Festival. Gedurende 20 weken traint iedereen op hun eigen niveau en wordt er met de wandeltrainer een persoonlijk doel gesteld. 

Op de startlocaties in zowel Zevenaar als Giesbeek worden startbijeenkomsten georganiseerd over deze wandel challenge. Op maandag 9 april om 19.00 uur bij GSV’38 in Giesbeek, op dinsdag 17 april om 10.30 uur bij Gezondheidscentrum Sevenaer en op donderdag 19 april om 19.00 uur bij AV de Liemers. Iedereen die interesse heeft is welkom. Zelfs bij en na de startbijeenkomsten is het mogelijk om aan te melden. 

De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en beweging. Ongeveer 1 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes. De gemiddelde zorgkosten voor iemand met diabetes bedroegen in 2013 ruim €9.200,-. Jaarlijks brengt de NDC duizenden mensen met diabetes in beweging. De Bas van de Goor Foundation heeft met wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat wandelen een effectieve behandeling is bij diabetes. In sommige gevallen komen mensen met diabetes type 2 zelfs helemaal van hun medicijnen af, alleen door een gezondere leefstijl. De NDC laat zien dat iedere stap telt. Meer weten of meedoen? Kijk op www.nationalediabeteschallenge.nl/zevenaar of neem contact op met Mike Splithof via m.splithof@unieksporten.nl.