Atletiekvereniging de Liemers | Nieuw clubgebouw geopend

Nieuw clubgebouw geopend

Post Featured Image

Nieuw clubgebouw geopend

Eindelijk was het dan zover! De opening van ons nieuwe clubgebouw op zaterdag 1 oktober.

Met gepaste trots werd door wethouders en vertegenwoordigers van de gemeenten Zevenaar, Montferland, Rijnwaarden, Duiven en Westervoort het lint doorgeknipt, nadat een foto van het oude gebouw was doorgescheurd.
Hiermee werd de deur van ons fonkelnieuwe multifunctionele clubgebouw geopend. De vele toeschouwers en leden van de vereniging konden nu aanschouwen wat het bestuur, de bouwcommissie en de vele vrijwilligers in een relatief korte tijd hadden gerealiseerd. Een gebouw dat niet alleen beschikbaar is voor onze atletiekvereniging maar voor iedereen in de Liemerse gemeenschap.

“Ik spreek ook voor mijn collega’s uit onze buurgemeenten als ik zeg dat wij trots zijn op dit multifunctionele gebouw waar de hele gemeenschap gebruik van kan maken. Wij zijn ontzettend blij met het initiatief van de atletiekvereniging die met haar blik naar de toekomst beseft dat samenwerking en multifunctionaliteit essentieel is voor het verenigingsleven. Dergelijke initiatieven ondersteunen wij graag”, aldus Gerard Hendriksen, wethouder van de gemeente Zevenaar.

“Wij leven niet meer in een tijd waar een vereniging alleen kan staan. Door de diversiteit in onze maatschappij kunnen en willen mensen meerdere keuzes maken. Dat heeft niet alleen invloed op ons ledenbestand, maar ook bijvoorbeeld in het verkrijgen van vrijwilligers die structureel iets kunnen of willen betekenen. Samenwerken en het bieden van kwaliteit is hierbij de sleutel.
Daarbij is niet alleen dit prachtige clubgebouw essentieel, maar ook het gebruik maken van elkaars expertise, zei onze voorzitter Jacqueline van Pelt in haar openingsspeech.
Zij vervolgde : “Om de juiste stappen te zetten richting de toekomst was het neerzetten van dit multifunctionele gebouw essentieel. Een gebouw met alle voorzieningen waarvan ook door andere verenigingen, stichtingen en iedereen die behoefte heeft aan de door ons geboden faciliteiten, gebruik gemaakt kan worden. Om dit te kunnen realiseren hebben wij de Stichting Liemers Breedtesport opgericht die ervoor gaat zorgen dat de samenwerking met andere verenigingen en ook scholen, tot stand gaat komen”.

Tijdens de speech van de voorzitter van de Stichting De Liemers Breedtesport, Erik van den IJssel, begon het plotseling te regenen. Gelukkig was er een grote feesttent geplaatst waar iedereen onder het genot van een hapje en een drankje en sfeervolle (live)achtergrondmuziek nog wat kon napraten en nagenieten.

Er zijn twee filmpjes gemaakt van de bouw en de opening van het nieuwe clubgebouw. Je kan ze op de volgende links bekijken: Bouw van de accommodatie & Opening van de accommodatie