Nieuws

 • Vacatures binnen de vereniging

  Wellicht heeft u de flyer in de kantine al zien liggen, voor een aantal functies zijn we opzoek naar versterking en/of vervanging. Deze vacatures hopen we met hulp van leden of ouders van jeugdleden te kunnen opvullen, mensen van buiten de vereniging zijn ook van harte welkom om ons team te versterken. Onderstaand vind u een uitgebreidere functieomschrijving.Bij interesse of vragen kunt u contact opnemen met Jouke Dijkstra via info@avdeliemers.nlJury CoördinatorBij alle wedstrijden is het n...  Lees verder »

 • Post Thumbnail

  16-10 geen jeugd hardlooptraining

  De jeugd hardlooptraining van maandag 16 oktober gaat niet door!   Lees verder »

 • Uitslagen coopertest 9 oktober

  Op 9 oktober is de tweede coopertest gehouden op de atletiekbaan, alle uitslagen zijn hier te vinden.De uitslag van de vorige coopertest is hier te vinden    Lees verder »

 • €10.000,- voor Atletiekvereniging de Liemers...

  Trainer en bestuurslid Jouke Dijkstra is genomineerd als clubheld van de Amateursport 2017. Met deze nominatie heeft Jouke de kans om 10.000 euro te winnen voor de vereniging. Hiervoor moeten we als vereniging zoveel mogelijk stemmen uitbrengen op Jouke zodat hij de winnaar wordt van de gemeente.   Lees verder »

 • Post Thumbnail

  Clubkampioenschappen

  Zaterdag 7 oktober worden de jaarlijkse clubkampioenschappen weer georganiseerd.Wie gaan er dit jaar met de prijzen vandoor?Het chronoloog is te downloaden.   Lees verder »

 • Geslaagde spelletjesmiddag

  Op zaterdag 30 september was de tweede spelletjesmiddag voor de pupillen B t/m D junioren. Kinderen konden elkaar uitdagen bij diverse spellen die in de kantine waren neergezet, uiteindelijk behaalde Mike Yvo en Evi de eerste, tweede en derde plek. Wil je de volgende keer ook mee doen met de spelletjesmiddag?   Lees verder »

 • Grote Clubactie 2017

  Sinds een aantal jaar doet AV De Liemers mee met de Grote Clubactie. Ook dit jaar zijn jeugdatleten van diverse groepen de straat op gegaan om loten te verkopen. Een lot kost €3,- per stuk, hiervan gaat €2,40 naar onze vereniging.   Lees verder »

 • Geen training op 16 september

  In verband met het jeugdkamp in het weekend van 15 tot en met 17 september is er zaterdag 16 september geen training.   Lees verder »

 • Twee vertegenwoordigers van AV de Liemers op een nationale wedstrijd ergens in september!

  Ergens in juni de vraag aan de jongens (Tijn en Mike) of ze zin hadden om mee te doenaan het “Nederlands kampioenschap”. (Nationale wedstrijd.) Ja, ja dat wilde zij wel.Dat wordt gehouden in het Olympisch stadion in Amsterdam waar Ajax grote successen heeft behaald en waar de Olympische pelen hebben plaatsgevonden.   Een flauw “Ohhhh……”.   Lees verder »

 • WK atletiek op het grote scherm in Zevenaar! I

  Vanavond begint het WK atletiek in London, een geweldig mooi evenement en dit willen we niet zo maar voorbij laten gaan. Vanaf volgende week is het mogelijk om iedere avond in de kantine atletiek te komen kijken. Op dinsdag, donderdag en vrijdag zijn er ook Nederlandse toppers aan de start van diverse onderdelen.   Lees verder »

 • AV de Liemers als open club

  Onlangs is Jacqueline van Pelt (voorzitter) geintervieuwd door de Gelderse Sportfederatie over de open club. Wat de open club is en hoe AVL een open club is/wordt lees je in het artikel.http://www.geldersesportfederatie.nl/nieuws-en-evenementen/als-open-club-zit-av-de-liemers-in-de-lift   Lees verder »

 • Atleten atletiekvereniging de Liemers succesvol op Nederlands kampioenschap

  Tijdens de Nederlandse kampioenschappen atletiek, die afgelopen weekend in Utrecht werden gehouden, wisten diverse atleten van atletiekvereniging de Liemers hun intensieve training te bekronen met eervolle plaatsen en persoonlijke records, met als absolute hoogtepunt de 1e plaats van Frank Futselaar op de tien kilometer. Kampioen Aangemoedigd door vrienden en familie, liep Frank Futselaar, atleet van atletiekvereniging de Liemers, trainende bij het wedstrijdteam Running Team Liemers va...  Lees verder »

 • Post Thumbnail

  Pas sessie clubkleding

  Het idee is opgebracht tijdens de Algemene Ledenvergadering door trainer Jan Lieftink; de wens voor een wedstrijdshirt in clubkleur met AVL- logo. Het bestuur heeft dit opgepakt, waarbij tussentijds de wens voor een jack eraan werd toegevoegd. Hierna hebben we Intersport Luising en Titussport gevraagd een aanbieding te maken voor een Craft running shirt en Craft jack en tevens een prijsgunstiger alternatief voor beiden, uiteraard ook van goede kwaliteit.   Lees verder »

 • Jeugdtraining in de vakantie

  Tijdens de vakantie hebben we een zomerstop. De laatste jeugdtraining zal op zaterdag 15 juli zijn, de eerste training is weer op 26 augustus.Alle atleten zijn hier per mail over geïnformeerd, heb je geen mail ontvangen neem dan contact op met Jouke Dijkstra jeugdzaken@avdeliemers.nl   Lees verder »

 • Post Thumbnail

  Clubrecord na 28 jaar uit de boeken

  Bregje Sloot loopt een clubrecord van 28 jaar oud uit de boeken op de 400 meter! Het clubrecord stond al sinds 15-01-1989 op naam van Susan Dammingh, zij liep destijds in Zwolle 59,77 seconden op de 400 meter. Vandaag wist Bregje Sloot dit record te verbreken met een geweldige tijd van 57,31 seconden. Bregje gefeliciteerd!   Lees verder »

 • Coopertest bij AV de Liemers

  Weten hoe het ervoor staat met je conditie? Kom dan op 10 juli naar de atletiekbaan om mee te doen met de coopertest. Wil je dan ook nog weten hoe je er lichamelijk voor staat? Doe de gratis health check die je aangeboden wordt door Romei Therapie en Training.Deelname is gratis voor iedereen (leden en niet leden) neem dus je hardloopmaatje mee naar de atletiekbaan!   Lees verder »

 • De vrijwilliger maakt de vereniging

  Het was een druk wedstrijdseizoen bij Atletiekvereniging de Liemers. Een testwedstrijd, competitie wedstrijd voor junioren C en D, stedenwedstrijd voor junioren, stedenwedstrijd voor pupillen en een werp drie kamp voor junioren, senioren en masters.Een wedstrijd organiseren is niet 1,2,3 geregeld, dit heeft veel voorbereiding nodig. Voorbereiding die niet altijd zichtbaar is maar essentieel is om de wedstrijd soepel te laten verlopen.   Lees verder »

 • Post Thumbnail

  Stedenwedstrijd Junioren 24-06-2017

  Op 24-06-2017 organiseert AV de Liemers de Stedenwedstrijd voor Junioren.Het chronoloog kan je hier downloaden.   Lees verder »

 • Al gehoord van MOEFS?

  Al gehoord van MOEFS? MOEFS is een clip die ervoor zorgt dat schoenveters niet losraken. MOEFS is bedacht door een 5-tal studenten van de opleiding Sport, Gezondheid en Management aan de HAN in Nijmegen. Eén van de studenten is de kleinzoon van trainer Jaap Terpstra.Wil je meer informatie over MOEFS of wil je een set bestellen?   Lees verder »

 • 24 juni geen jeugdtraining

  Op zaterdag 24 juni zal er geen jeugdtraining zijn in verband met de junioren CD stedenwedstrijd die bij ons op de baan gehouden zal worden.   Lees verder »

 • RaceRunning clinic op 21 juni

  Met een primeur voor de Liemers zullen 16 leerlingen van basisschool Lichtenbeek en voortgezet onderwijs Het Prisma uit Arnhem, basisschool Mariëndaal uit Doetinchem en voortgezet onderwijs De Ziep uit Didam op woensdag 21 juni van 10:30-12:00 uur deelnemen aan een kennismakingsclinic met de nieuwe sport RaceRunning.De organisatie is in handen van AV de Liemers, Stichting de Liemers Breedtesport, Uniek Sporten en de clinic staat onder leiding van medewerkers van het RaceRunning Team van het...  Lees verder »

 • Post Thumbnail

  Van Beusekom zorgt voor spannend wedstrijdverloop in 18e editie Kroon Ooyse Landloop Oud-zevenaar

  Van Beusekom zorgt voor spannend wedstrijdverloop in 18e editie Kroon Ooyse Landloop Oud-zevenaarEyob van Lent echter beste eindschotDoor Benno SteveringOUD-ZEVENAAR – Tom Van Beusekom uit Duiven liep zeer overtuigend, maar kwam maandagochtend net iets tekort tijdens de 18e editie van de Kroon Ooyse Landloop. Van Beusekom domineerde de eerste helft van de tien kilometer wedstrijdloop aan kop en zorgde voor een spannende wedstrijd. De lopers werden over een mooie route via het prachtige bui...  Lees verder »

 • AVL atleten in actie bij de A-games Soest

  Afgelopen zondag hebben 3  A-pupillen van AV de Liemers deelgenomen aan de Nationale A-Games in Soest.  De A-Games is een landelijke wedstrijd met sterk deelnemersveld uit het hele land.  Mare Versluis won brons op het onderdeel 60h, Tymen Zwaga won brons op het onderdeel vortex en Yvo van den IJssel won brons op het onderdeel 1000 meter.   Lees verder »

 • Sponsorcontract Running Team Liemers getekend

  Vanochtend kwamen atleten en trainers van Running Team Liemers en het bestuur van atletiekvereniging de Liemers bij elkaar om het sponsorcontract te ondertekenen. De komende drie jaar zal atletiekvereniging de Liemers meer investeren in Running Team Liemers zodat zij voldoende mogelijkheden hebben om zich te ontwikkelen en zo nog meer topprestaties neer te zetten. Deze financiële ondersteuning is vastgelegd in een sponsorovereenkomst waarin beschreven staat wat wij als vereniging ...  Lees verder »

 • Sponsoractie stichting HDKT

  Op 5 juni organiseert AV de Liemers de Ooyse Landloop. Stichting HDKT (HonderdDuizend Keer een Tientje voor onderzoek naar sarcoomkanker) heeft zich mogen verbinden aan deze tocht om de bekendheid van de stichting te vergroten en om sponsorgelden binnen te halen.Nu rijst wellicht de vraag, wat heeft Filmhuis Zevenaar hier mee te maken? Stichting HDKT is dit jaar de begunstigde van onze fooienpot.   Lees verder »

 • Post Thumbnail

  Stedenwedstrijd Pupillen 13-05-2017

  Op 13-05-2017 organiseert AV de Liemers de Stedenwedstrijd voor Pupillen.Het chronoloog kan je hier downloaden.   Lees verder »

 • Hardlopen buiten de baan

  Vanaf donderdag 11 mei gaan we bij atletiekvereniging de Liemers ons aanbod uitbreiden. Trainer André van Zwam zal iedere donderdag van 19:30 tot 21:00 uur buiten de baan looptraining gaan verzorgen. Deze looptraining is te combineren met een baantraining die je wellicht nu al volgt.Buiten op de weg trainen vergt iets meer organisatie zodat met name de veiligheid gewaarborgd kan worden.   Lees verder »

 • Post Thumbnail

  Competitiewedstrijd C/D junioren 27-05-2017

  Op zaterdag 27 mei 2017 organiseert AV de Liemers de 2e wedstrijd van de CD competitie poule 64. Deze wedstrijd zal gehouden worden op de Heerenmäten 4, 6904 GZ Zevenaar, 0316-529339. De routebeschrijving naar AV de Liemers is te vinden op onze website: www.avdeliemers.nlChronoloog:Juryvergadering: 10.15 uurPloegleidersvergadering: 10.30 uurAanvang wedstrijd: 11.00 uurHet concept chronoloog is te downloaden, klik hier.   Lees verder »

 • Bevrijdingsvuurloop 2017

  In de nacht van 4 op 5 mei hebben 6 lopers van atletiekvereniging de Liemers het Vredesvuur al hardlopend van Wageningen naar Zevenaar gebracht. Het was een koude en natte nacht maar de lopers hebben het goed vol kunnen houden. Het onthaal op het Raadhuisplein in Zevenaar was weer een spektakel. Onder begeleiding van Samba Palooza van Slagwerkgroep Crescendo kwamen de atleten van AV de Liemers het Raadhuisplein op.   Lees verder »

 • Trainingsstage Monte Gordo Portugal

  Onder leiding van trainer Titus Fierkens zijn een aantal atleten van Running Team Liemers afgereisd naar Monte Gordo in Portugal. De atleten zullen daar een aantal dagen verblijven en trainen. We wensen de atleten heel veel plezier en succes met hun trainingen de komende dagen!   Lees verder »

 • Eerste stedenwedstrijd junioren C en D

  Zaterdag 22 april hebben de junioren C en D hun eerste stedenwedstrijd gehad bij Atletico 73 in Gendringen. De dag begon regenachtig maar toen de wedstrijd eenmaal begon bleef het droog. Ideaal weer voor de atleten om tijdens deze eerste wedstrijd hun persoonlijke records weer aan te scherpen. Alle uitslagen van de eerste stedenwedstrijd zijn te vinden op atletiek.nuEen aantal foto's van de wedstrijd zijn te vinden op de Facebookpagina van de verenigingWil je je opgeven voor de volgende...  Lees verder »

 • Uitslagen testwedstrijd 2017

  De regendruppels mochten de pret niet drukken vandaag tijdens de testwedstrijd. Zo'n 90 atleten opende vandaag het wedstrijd baanseizoen op onze prachtige accommodatie.Alle vrijwilligers bedankt voor de organisatie! Mede dankzij jullie inzet is deze wedstrijd weer geslaagd!Alle uitslagen zijn te vinden op: www.atletiek.nu   Lees verder »

 • Terugblik Algemene ledenvergadering

  Vrijdag 10 maart werd de jaarlijkse algemene vergadering gehouden in het clubgebouw. Tijdens de vergadering blikte het bestuur onder andere terug op het jaar 2016, werd de begroting voor 2017 vastgesteld en presenteerde zij het beleidsplan waar we als vereniging de komende 3 jaar mee bezig kunnen gaan. Erik van den IJssel (voorzitter Stichting De Liemers Breedtesport) gaf aan wat zij als stichting allemaal hebben gedaan en gaan doen de komende periode.   Lees verder »

 • Trainers zijn weer opgeleid

  Op zaterdagochtend 4 maart hebben een aantal trainers van AV de Liemers hun aed/reanimatie weer gehaald. Onder leiding van Joan Berings van Joan Berings Trainingen & Consultancy kregen de trainers een (herhaling) aed/reanimatie. Reanimatie op baby's tot aan volwassenen kwamen voorbij, hierdoor is sporten bij AV de Liemers weer een stukje veiliger geworden.   Lees verder »

 • Testwedstrijd 1 april

  1 april houden we de testwedstrijd op de atletiekbaan in Zevenaar. Voor diegene die nog niet bekend zijn met de testwedstrijd Dit is de eerste wedstrijd van het seizoen die plaats vindt voordat alle andere baanwedstrijden beginnen. De wedstrijd wordt begin april gehouden in Zevenaar en is alleen voor leden van de vereniging.   Lees verder »

 • Post Thumbnail

  Bevrijdingsloop 4/5 mei 2017

  AV De Liemers neemt dit jaar weer deel aan de bevrijdingsloop in de nacht van 4/5 Mei 2017, hier gedenken we de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.Dit doen we door met een fakkel het bevrijdingsvuur op te halen in Wageningen en deze langs diverse gedenkplaatsen te voeren, waar er een gedenkkaars wordt ontstoken.Wij zouden het zeer op prijs stellen als we weer met een groep van 10 personen mee zouden kunnen lopen, en voor de begeleiding van de lopers 2 fietsers.Geef je zo snel mogelijk op zo...  Lees verder »

 • Prijzen op het BVC circuit

  Zaterdag 18 februari waren er weer een heel aantal atleten van AV de Liemers die aan de start stonden voor hun 4e en laatste cross van het BVC circuit. Naast de jonge deelnemers deden er ook een aantal oudere atleten mee van AV de Liemers. Dit resulteerde in mooie prijzen in verschillende leeftijdscategorieën.Pupillen Bij de meisjes pupillen B stonden Saskia de Jong(goud) en Evi Sliedrecht(zilver) op het podium.   Lees verder »

 • Basisschool de Trompetter maakt kennis met atletiek

  De kinderen van basisschool De Trompetter in Angerlo hebben kennis gemaakt met atletiek op school. Trainers Titus Fierkens en Thijs Hubers hebben de leerlingen enthousiast weten te maken met diverse atletiekonderdelen. Als afsluiter deden zij een heuse Dafne Battle.   Lees verder »

 • Craftrun is nu Running Team Liemers

  Team Craftrun gaat verder als Running Team Liemers. Al een aantal jaar traint Titus Fierkens deze getalenteerde groep hardlopers van de vereniging. Samen met een aantal partners waaronder Titussport, Runnersworld Arnhem, De Romei Therapie en Sportplanet kunnen de atleten van deze groep de begeleiding en trainingen krijgen die zij nodig hebben.   Lees verder »

 • Medaille oogst van het weekend

  Diverse atleten liepen dit weekend weer mee op verschillende plaatsen in het land. Het Omnisport in Apeldoorn was dit weekend omgetoverd tot een indoor atletiek paleis. Aan de start verschenen daar Famke Heinst en Annemiek Keijser voor hun 1500m.Famke wist een 7e plek te behalen en niet ver daar achter kwam ook Annemiek binnen op een 9e plek.Een eindje verder uit de buurt startte Fred Keurntjes in Schoorl op het NK in Schoorl.   Lees verder »

 • Post Thumbnail

  Baanwedstrijden 2017

  De data en locaties voor het baanseizoen 2017 zijn weer bekend. Kijk op deze pagina wanneer jij welke wedstrijd hebt en schrijf ze vast in je agenda. Binnenkort wordt het mogelijk om in te schrijven voor de stedenwedstrijden op deze site.   Lees verder »

 • Klasse werk van vrijwilligers!

  Je hebt het waarschijnlijk niet gemerkt, maar dankzij  menig uur schoonspuitwerk door Stella, Chris en Ab de afgelopen twee weken ligt de atletiekbaan er weer spik en span bij.Dat verdient een pluim!   Lees verder »

 • Post Thumbnail

  Nieuw clubgebouw geopend

  Eindelijk was het dan zover! De opening van ons nieuwe clubgebouw op zaterdag 1 oktober. Met gepaste trots werd door wethouders en vertegenwoordigers van de gemeenten Zevenaar, Montferland, Rijnwaarden, Duiven en Westervoort het lint doorgeknipt, nadat een foto van het oude gebouw was doorgescheurd.   Lees verder »

 • Jeugdleden helpen mee

  Een mooie actie die hoort bij het verenigingsleven. Samen met alle leden zorgen dat je kan doen wat je allemaal graag doet, atletiek beoefenen.Woensdag 2 november zijn de D-junioren begonnen met het schoonmaken van 2 verspringbakken. Aankomende tijd zullen alle jeugdgroepen hun steentje bijdragen aan het opschonen van een deel van de atletiekbaan.   Lees verder »

 • Post Thumbnail

  Clubkampioenschappen

  Op zaterdag 1 oktober staan de jaarlijkse clubkampioenschappen weer op het programma.Dit jaar met een extra feestelijk tintje omdat deze dag ook de officiële opening van onze accommodatie zal plaatsvinden.De wedstrijd begint om 10.00 uur – 14.00 uur met aansluitend de prijsuitreiking. Daarna zal de officiële opening van het nieuwe clubhuis plaatsvinden.Het chronoloog is beschikbaar voor download.   Lees verder »

 • Atleten van AV De Liemers naar Den Haag

  In het weekend van 17 en 18 september zijn 3 atleten van AV De Liemers, te weten Saskia de Jong, Mike Wennekes en Yvo van den IJssel naar het open pupillen toernooi bij AV Sparta in Den Haag geweest. Het was een sportieve en gezellige dag met mooie prestaties aldus de atleten en ouders.   Lees verder »

 • Post Thumbnail

  Uitslag Finale Stedenwedstrijd Pupillen

  Op zaterdag 10-09-2016 organiseerde AV de Liemers de finale van de stedenwedstrijden voor pupillen. De uitslagen van deze wedstrijd kunnen bekeken worden op de website atletiek.nu.De uitslagen van de estafette en de puntentelling worden niet in Atletiek.nu gepubliceerd. Die staan in het bijgevoegde bestand.   Lees verder »

 • Post Thumbnail

  De nieuwbouw is opgeleverd

  Wat is het mooi geworden! Gisteren heeft de oplevering van het nieuwe clubgebouw plaatsgevonden. Het duurt nog even voordat de nieuwe kantine in gebruik genomen kan worden.   Lees verder »

 • Post Thumbnail

  Nieuwbouw in beeld

  Het kan niemand ontgaan zijn. Het nieuwbouwproject van ons nieuwe clubhuis is gestart met het verwijderen van het oude gebouw. In dit fotoalbum kan je de komende maanden de bouw op de voet volgen.   Lees verder »

 • Post Thumbnail

  Eline de Jong behaalt bronzen medaille

  Eline de Jong heeft op zaterdag 20-02-2016 een prachtige bronzen medaille gehaald bij de NK indoor Junioren. In haar categorie junioren finishte zij als derde in een tijd van 10:32.18 wat een nieuw PR en clubrecord is. Eline, van harte gefeliciteerd!   Lees verder »

 • Post Thumbnail

  Frank Reintjes wint zilveren medaille

  Afgelopen weekend behaalde Frank Reintjes een fantastische 2de plaats op het NK indoor Masters. In zijn categorie M45 behaalde hij de zilveren medaille op de 3000m in een tijd van 9:46.56. Frank, van harte gefeliciteerd!   Lees verder »

RSS Feed