Wedstrijden

De data en locaties voor de wedstrijden voor het buitenseizoen 2019 zijn bekend. Hieronder vindt je de wedstrijden die van maart t/m september gehouden worden en voor welke groep(en). 

Opgelet Als je mee wilt doen aan een wedstrijd moet je je aanmelden! Kijk goed tot wanneer dit mogelijk is! Na-inschrijvingen worden niet doorgevoerd.

Testwedstrijd

Dit is de eerste wedstrijd van het seizoen die plaats vindt voordat alle andere baan(buiten) wedstrijden beginnen. De wedstrijd wordt eind maart of begin april gehouden in Zevenaar en is alleen voor leden van de vereniging. Deze wedstrijd is er voor om te kijken hoe je het winterseizoen doorgekomen bent of als je nieuw bent om te kijken hoe je het doet op de onderdelen. Tijdens deze wedstrijd kan je ook zien hoe het er aan toe gaat bij atletiekwedstrijden.

Stedenwedstrijden

Stedenwedstrijden zijn wedstrijden waar we met verschillende verenigingen uit de regio tegen/met elkaar atletieken. Ze vinden alleen plaats in het zomerseizoen op een atletiekbaan. In deze wedstrijden heb je per ‘trainings’groep (jongens en meiden apart) een ander programma. Je doet op zo’n dag 4 onderdelen, deze onderdelen wisselen per wedstrijd af. De stedenwedstrijden bestaan uit 4 wedstrijden en een finale. De vier wedstrijden zijn er voor om zo veel mogelijk punten te halen voor je eigen vereniging. Wanneer alle wedstrijden geweest zijn, wordt er gekeken of je recht hebt op een medaille. Voor alle onderdelen zijn limieten opgesteld en als je een bepaald aantal van die limieten gehaald hebt, heb je recht op een bepaalde medaille. Aan het einde van iedere wedstrijd wordt een oorkonde opgesteld met je resultaten. Een paar weken nadat de wedstrijd geweest is, wordt de oorkonde uitgedeeld.

Crosswedstrijden

In de winter worden er crosswedstrijden georganiseerd. Dit zijn loopwedstrijden in het bos. Hier doen we samen met andere verenigingen aan mee. Per leeftijdscategorie loop je een afstand variërend van 1 km voor de pupillen tot 10 km bij de senioren.
Deze wedstrijden zijn geschikt voor ieder niveau. Wij doen als vereniging mee aan de BVC crosscompetitie (4 wedstrijden). Wanneer je aan 3 wedstrijden meedoet krijg je een leuke herinnering.

Competitiewedstrijd

Bij de junioren en senioren zijn er competitiewedstrijden, dit zijn wedstrijden waar je het tegen andere ploegen opneemt. Met als grootste verschil met de stedenwedstrijden dat alle onderdelen aan bod komen. En dat elk onderdeel met maximaal 2 deelnemers van een team bezet mag worden. Dit betekent ook dat soms niet iedereen mee kan of mag doen, je moet dan ook benaderd worden door je trainer om mee te doen.

Clubkampioenschappen

Dit is de laatste wedstrijd van het buitenseizoen en deze vindt plaats eind september of begin oktober. Deze wedstrijd lijkt op de testwedstrijd. Er doen alleen maar leden van de eigen club mee. Het verschil met de testwedstrijd is dat aan het einde van deze wedstrijd een prijsuitreiking is. Bij iedere categorie wordt degene die op de 1e plaats staat clubkampioen. Iedereen die meedoet, krijgt in ieder geval een oorkonde waarop je resultaten staan. De clubkampioenschappen zijn er ook voor om je seizoen in de categorie af te sluiten. De eerstvolgende training doe je mee met een categorie hoger. Bijv. je was het hele jaar B-pupil, na de clubkampioenschappen wordt je A1 en ga je ook op andere tijden trainen.

Indoorwedstrijden

Zoals de naam al doet vermoeden zijn deze wedstrijden binnen. De wedstrijden worden in het winterseizoen gehouden en worden georganiseerd in een indoor-atletiekbaan, zoals in het Omnicentrum in Apeldoorn of in een grote sporthal. Verder zijn deze wedstrijden te vergelijken met de stedenwedstrijd alleen is dit niet in competitie verband.

Uitslagen

RSS Feed

Zoeken op uitslagen

Vul je naam (Voornaam en Achternaam) hieronder in. Tijdens het typen worden suggesties gegeven.

Na het invullen van de naam kan de uitslag opgevraagd worden door op het vergrootglas te klikken.

Als opnieuw uitslagen opgevraagd worden, zal het resultaat van de nieuwe zoekopdracht onderaan de lijst verschijnen.

Klik op het kruisje om de gevonden uitslagen te wissen.

lid wedstrijd datum plaats onderdeel uitslag bijzonderheden