Home / Aanbod / Frame Running

Frame Running

Frame Running maakt het mogelijk voor mensen met een beperkte loopfunctie toch sport te kunnen beoefenen. Dit is mogelijk met behulp van een ondersteunend wheelframe.

Frame Running is de para-atletieksport waarbij de atleet zich met een running frame op een atletiekbaan traint in behendigheids- en coördinatie oefeningen en verschillende afstanden loopt of rent. De running frame is dan dus een sporthulpmiddel net als een sportrolstoel.

Een running frame is een driewielig loopframe zonder pedalen en met een borststeun en stuur. Kinderen en volwassenen met een lichamelijke beperking kunnen zich hiermee voortbewegen door te lopen of te rennen.

Frame Running Jeugd

In Zevenaar is Frame Running in 2017 geïntroduceerd door Stichting de Liemers Breedtesport, nadat de stichting hiervoor was benaderd door Frame Running Nederland (www.framerunning.nl) en Uniek Sporten (www.unieksporten.nl). Na een succesvolle clinic en proefperiode voor jongeren met een (meervoudige-) beperking is deze sportactiviteit sindsdien in het basis trainingsprogramma van de atletiekvereniging opgenomen.

Frame Running Volwassenen

Frame Running Nederland klopte eind 2021 n.a.v. aanvragen uit de regio wederom bij De Liemers Breedtesport aan en ditmaal voor de sportmogelijkheid van frame running voor de groep volwassenen met een fysieke beperking of aandoening als Multiple sclerose (MS), Cerebrale parese (CP), niet-aangeboren hersenletsel (NAH), Reuma of Parkinson. Samen met De Romei Therapie en Training en Uniek Sporten is een kennismakings-clinic georganiseerd, gevolgd door een 8-weekse pilot. Het animo was dusdanig dat sinds de herfst van 2022 de trainingsgroep clubleden Frame Running Volwassenen een standaard programma-onderdeel bij de atletiekvereniging is.

Trainingstijden

Jeugd
Woensdagmiddag, 16:00-17:00 uur (baan open vanaf 15:45 uur)

Trainer: Frank Harmsen (email: racerunning@avdeliemers.nl / mob. 06-46090905

Volwassenen
Woensdagochtend, 11:30-12:30 uur (baan open vanaf 11:15 uur)

Trainer: Nicole Tacke, De Romei Therapie & Training (email: nicoletacke@romei.nl)

Zaterdagochtend, 10:30-11:30 uur (baan open vanaf 10:15 uur)

Trainer: Harry Vink (email: harryvink@hotmail.com) of Jacqueline van Pelt (email: voorzitter.jacq@deliemersbreedtesport.nl)

CONTACT

Onze club kan je vinden op:
Heerenmäten 4
6904 GZ Zevenaar

DIRECT NAAR

ONZE SOCIALS